teknolojiuzmani
FD Üye
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram muhallebilik kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (Olmasa da olur)
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tereyağını eritip üzerine kadayıfı ekleyelim.
- Daha sonra şekeri de ekleyip renk alana kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Daha sonra ılımaya bırakalım.
- Muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeyi ocakta kıvam alana kadar karıştıralım.
- En son ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim.
- Kuplara evvel kadayıfı sonra muhallebiliyi dökelim bu süreci tüm kuplarda tekrarlayalım.
- En son da süsleyelim Afiyet olsun .