Kupta Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 80 gram çikolata
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2.yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Kupta Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt ,şeker ,nişasta, un alınır.
- Ocakta kaynaya kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra tereyağı valinin eklenir.
- Muhallebiyi 2 ye bölelim birine haşhaş birine çikolata ekleyelim .
- Gerisinde kupalara evvel çikolatalı olan harcımızı sonra haşhaşlı harcı doldurun kupalara.
- Sosunu hazırlayalım portakal suyu ve nişasta şeker tencereye alın, kaynayana kadar karıştın .
- Soğumaya yakın kupalara doldurun.
- Kupalara evvel çikolatalı, sonra haşhaşlı ,sonrada portakal sosu eklenir .