
Kupta Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 200 gram labne yahut mascarpone
- 12-14 adet kedidili bisküvi
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Kakao ve istenilen meyveler
Kupta Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye toz kremşanti ve labne hariç tüm gereçleri koyalım ve daima karıştırarak pürüzsüz ve koyu bir kıvam almasını sağlayalım.
- Ocağın altını kapatıp öteki bir kaba alalım ve üzerini streç sinemayla kapatıp dolaba kaldıralım .
- Oda ısısına geldikten sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Daha sonra kuplarımızın tabanına birer kaşık krema koyalım ve kahveli sütlü sosa bandırdığımız kedidili bisküvilerini dikey olarak kaç adet istiyorsak yerleştirelim.
- Bu ortada ben bisküvileri ortadan ikiye kestim.
- Kasenin tamamını kremayla doldurup yaklaşık bir saat dolapta soğutalım ve üzerlerine kakao eleyip dilediğiniz meyvelerle süsleyelim. Afiyet olsun.