Kurabiye Adam Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı pekmez
- 1çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- Kakao
Su bardağı 200 ml
Kurabiye Adam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağlar ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
- Yumurtayı ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Pekmezi ilave edip baharatları ilave edin.
- Nişasta, kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip yoğurun.
- Hamuru sürece sarıp 1 saat dolapta dinlendirin yağlı kağıt arasında açarak.
- Kalıpla kesin.
- Kakaoyu küçük bir tabağa dökün modelleme aparatı ile önce kakaoya batırıp sonra kurabiye adamın göz ve düğmelerini yapın. Kurabiyeyi tamamen delmeyin. (çöp şiş ile delme, çay kaşığının ucu ile ağız kısmını yapabilirsiniz)
- 175 derece 15dk pişirin.
- Fırından çıkınca tepside tamamen soğuması için bekletin. (fırından çıkınca hafif yumuşak oluyor merak etmeyin tepside kendini toparlıyor)
- Beyaz çikolata ile süsleyin. Papyonlarını da şeker hamuru ile yaptım.