Kurabiye Mesken Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı (Veya margarin)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un(2.5 su bardağı oldu benimki)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kurabiye Konut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle (Ev üretimi için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:.
- Şablon a (Yan duvarlar) – 2 adet 8×10 cm boyutlarında.
- Şablon b (Arka ve ön duvarlar) – 2 adet 9×13,5 cm boyutlarında.
- Şablon c (Çatı) – 2 adet 9×12 cm boyutlarında.
- 2 adet şablon b’nin uzun kenarlarının 8. Santimetresinden sonrasını üçgen biçiminde kesin)
- Artık hamuru için olan tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz merdanayle 1 parmaktan biraz az olacak biçimde merdaneyle açıp hazırladığımız şablonlarla kesiyoruz.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Sonra 2 yemek kaşığı şekeri yapışmaz küçük bir tavaya alıp karamelize olup eriyene kadar kısık ateşte bekletiyoruz.
- Sonra pişen kurabiyeleri karamele batırıp birbiriyle birleştirip konut formu veriyoruz.
- Daha sonra glazür materyallerini bir kavanoza yahut derin bir kaba koyup yüksek evrede bembeyaz kopuk olana kadar çırpıyoruz ve konutumuza kar formu vererek süslüyoruz.
- Besin boyasıyla farklı renklerde glazür elde edip süslemesini gönlümüze nazaran tamamlıyoruz afiyet olsun memnun yıllar .