
Kurabiye Rengarenk Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldiği kadar un
- Yumurta akı
- Hindistan cevizi tozu fındık tozu
- Renkli süsleme tozu
Kurabiye Rengarenk Tanımı Yapılışı
- Hamuru için yumuşamış tereyağı yahut margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta sarısı, vanilya büyükçe bir kaseye alınıp karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamurun 3 te 1 i ayırılır. Büyük hamura 1 paket kabartma tozu ve kakao eklenip yoğurulur.
- Hazırlanan kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanır.
- Evvel yumurta akına sonra hindistan cevizi tozuna fındık tozuna renki süsleme tozlarına bulanıp tepsiye aralıklı dizilir.
- 180 derece 15 dakika pişirin sıcaklığı gidince servis yapın. Afiyet olsun.