Kurabiye (Şeker Çörek) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 su bardağı şeker(200 ml)
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı un(200 ml)
Kurabiye (Şeker Çörek) Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine undan öteki tüm gereçleri koyuyoruz.
- Yumurtanın yalnızca beyazını hamuru için kullanıyoruz ve mikserle gereçler karışana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra unu ekliyoruz ,un net ölçü iki bardak un net konuluyor fakat yumurta beyazının büyüklüğüne nazaran ve siz yine de denetim edin lakin bu ölçü yetiyor biraz yoğurunca hamur kıvama geliyor.
- Daha sonra fırını 170 dereceye getirip ısınması için açık bırakıyoruz.
- Ve kurabiye hamurundan küçük bezeler alıp elimizle yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin üzerinde küçük oyuklar açıyoruz ve bu oyuklara ayırdığımız yumurtanın sarısını küçük bir kaşık yardımıyla koyuyoruz.
- 170 derecede 20 dakika pişecek fırın farkedebilir siz yinde de denetim edin.
- 20-25 dakika en fazla hazır oluyor.
Mutlaka kurabiyelerin üstü kızarmayacak beyaz kalacak aksi takdirde sert olabiliyor.
Ben çok aşırı şekerli sevdiğim yakıştırdığım için 1 bardak kullandım bu türlü sevmeyen yarım bardaktan biraz fazla şeker koyabilir. Afiyet olsun.