Kurabiye Tadında Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Peynir ve maydanoz
Kurabiye Tadında Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini ocakta eritin. Biraz soğumasını bekleyin ve karışma kabına alın.
- Sıvı yağ, yumurtanın akı, yoğurt, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozu ve çörek otunu koyup yoğurun.
- Son olarak yumuşak hamur elde edene kadar un koyun ve güzelce yoğurun. Elinize yapışmasın.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp elinizle bastırın ve içine harcı koyun.
- Üstlerine ise yumurta akını sürüp çatalla form verin.
- Üzerine isteğe bağlı susam dökebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin. Soğuk servis edin. Afiyet olsun. ????.