Kurabiye (Tarçınlı Ve Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 inin beyazı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un (Tahmini 3-4 su bardağı kadar)
- 1yemek kaşığı tarçın
Kurabiye (Tarçınlı Ve Hindistan Cevizli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabımıza oda ısısındaki tereyağımızı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Vanilya, kabartma tozunu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Unumuzu denetimli koyalım lütfen kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Ben hamurumu iki eşit kesime ayırıyorum. Yarısına hindistan cevizi ekleyip öteki yarısına da tarçın ekleyip yoğuruyorum.
- Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp yuvarlıyoruz.
- Daha sonra evvel yumurta akına sonra kalan hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtdığımız fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Üzeri hafif pembesinde kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun.