
Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 çay bardağı un (3. bardaktan sonra azar azar ekleyin)
Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında margarin yoğurma kabına alınır.
- Üzerine yumurta pudra şekeri eklenip çatal yardımıyla güzelce karıştırılır.
- Daha sonra nişasta vanilya kabartma tozu eklenir.
- Unu eklerken bardak bardak ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra öbür bardak eklenmeli.
- Son bardak una kadar çatalla karıştırın.
- Kâfi un ölçüsü eklendikten sonra hamur tezgaha alınıp toparlanana kadar el ile yoğrulup istenilen hal verilir.
- 170 derecede fırında hafif pembeleşmesi kâfi olacak halde pişirilmeli.
- Birinci çıktığında yumuşak soğuduğunda ise katılaşacaktır.
Not : bardak ölçüsü 100 ml