Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (çok doldurmuyoruz)
- Badem
- Çikolata (kullandım isteğe bağlı şekillendirip süslenebilir)
Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Pudra şekeri, sıvı yağ, tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu kabımıza alalım (elenmiş) .
- Unu yavaş yavaş hamur form aldıkça ekleyelim (undan una fark ediyor lütfen dikkat un ölçüsü değişebilir bardak ölçüsü (200ml)
- Dağılmayan bir hamur olması gerek çokta yumuşak bırakmayalım kurabiyelerimiz eriyebilir.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 15-17 dk pişirelim hafif alt üst renk atıp kurabiyeler çatladığında alabiliriz.