Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- ️250 gram tereyağı
- ️1 adet yumurta sarısı
- ️1 su bardağı pudra şekeri
- ️1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
- ️1 adet vanilya
- ️1 çay kaşığı kabartma tozu
- ️4 su bardağı civarı un
- Reçel, kahvaltılık çikolata
Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeyi alıp karıştıralım.
- Dikkatli bir şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Un ölçüsü unun kalitesine ve ölçü bardağına göre değişiklik gösterebilir.
- İstediğiniz şekilleri vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında alt kısımları pembe olana kadar pişirelim.
- Eğer fırınınız çok çabuk kızartıyorsa derecesini 160 da yapabilirsiniz. Kurabiyeler beyaz kalınca görüntü daha hoş oluyor✌????????.
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra hava almayan saklama kaplarına alalım bu şekilde uzun süre kalır.
- İkram etmek isteyince ortalarına reçel (çilek reçeli şahane oluyor) yahut kahvaltılık çikolata sürerek hindistan cevizi yada toz antep fıstığına batırıp süsleyelim✌????????
afiyetle sevdiklerimize ikram edelim✌
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.