Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı nişasta (mısır, buğday farketmez)
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
- 5,5 su bardağı un (dikkatli ekleyelim herkeste değişiklik gösterebilir)
Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeyi alıp karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- İstediğimiz şekilleri verelim. İçerisine yumurta girdiği için şekillendirme de sorun olmayacaktır.
- Yuvarlak şekiller verip ortaya parmağınızla bastırıp çukurlar oluşturalım ki piştikten sonra reçel koyalım yahut fotoğrafta ki üzere kürdanla delikler açıp düğme şekli verelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri beyaz altları pembe olacak şekilde pişirelim.
- Benim üzere kurabiye hastası iseniz kesinlikle deneyin süper bir tat???????? afiyet olsun dileklerimle ????????.