Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz halinde fındık
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan ve parçalanmayan hamur elde edeceğiz. benimki 4.5 – 5 su bardağı aldı)
- Beyaz ve sütlü çikolata
- Fıstık ve fındık
Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiye hamuru yapılırken tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. İstenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
- İki yağlı kağıt arasında bezeler açılır. Çok ince olamasın.
- İstenilen şekilde kalıplarla kesilir. Ben birden farklı kalıp kullandım deneme yapmak için.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra, benmari usulü eritilmiş çikolata ve fındık, fıstık ile istenildiği şekilde süslenir.
- Sürme çikolata sürdüm. Bazılarını tek kat yaptım. Onları sadece benmari usulü erittiğim çikolataya batırdım.