Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 200 ml 3 su bardağı un (2 buçuk bardaktan sonrası denetimli eklenmeli )
- Yarım çay kaşığından biraz az pembe besin boyası
- 2 yemek kaşığı kadar ekmeğe sürülen çikolata
Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un dışında gereçler alınır ve karıştırılır.
- Un da yavaş yavaş ek edilerek yoğrulur.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan küçük kesimler kopartılır.
- Misketten biraz büyük cevizden biraz küçük olacak formda.
- Elimizle yuvarlanıp bastırılarak yuvarlak yassı form verilip tepsiye dizilir.
- Hepsi yapıldıktan sonra çatal ile üzerine bastırılarak form verilir.
- Kurabiyelerimiz 150 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Kurabiyelerin renginin değişmemesi için kızarmamasına dikkat etmelisiniz.
- Sıkma torbası yahut buzdolabı poşetine kahvaltılık çikolata koyulur.
- Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra iç kısımlarına poşet ile biraz sıkılıp öbür kurabiye üzerine kapatılıp biraz bastırılır. Kurabiyelerimiz servise hazır.