Kurabiyelerin Şahı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram (1 paket) oda ısısında tereyağı veya margarin yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya 3,4 su bardağı un (Kontrollü gidin alabildiği kadar)
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı (Olmayanlar için not yazdım)
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 6 adet çekirdeğini çıkarmış olduğunuz hurma
- Susam
- Kömbe kalıbı şart değil kömbe baharatı
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2-3 adet dövülmüş damla sakızı
Kurabiyelerin Şahı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beyaz susamı en geniş tabağımıza dökelim kurabiyeleri bunun içine atacağız. hurma dolgulu yapmak isteyenler için hurmaları sıcak suyun içinde 10 dakika bekletin suyunu süzün blenderdan bızzlatın hazır
- Hamuru hazırlayalım katı yağımız merhem kıvamında yumuşak olmalı değilse eritin ve kabımıza alalım üzerine sıvı yağ su şeker ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından vanilya kabartma tozu ve kömbe baharatını ekleyip karıştırın son olarak unu kontrollü şekilde ekleyin kıvam alana kadar yoğurun.
- Elinize mandalina boyutunda alın yuvarlayın ve üzerine bastırın yassı şekli verin içine dilenirse ceviz dilenirse 1 çay kaşığı hurma dolgusu eklenip kapatın tekrar yuvarlayın.
- Susamla doldurmuş olduğunuz tabağınıza atın her yerine susam ile bulayın kömbe şeklini vermek için tahta kalıbınız var ise içine bastırın yayın ters çevirip vurun kurabiye şeklini almış şekilde çıkıyor yok ise sorun değil.
- Susamın içinden almış olduğunuz yuvarlak şekilde ki kurabiyemizi üstüne hafif bastırıp yassılaştırın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst turboda pişirin hafif pembeleşince asla kızarmamalı çıkarın afiyet bal şeker olsun enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen