Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuranda kac yerde secde ayeti vardır,Tilavet secde nasıl kılınır

0
133

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Tilavet secde nasıl kılınır, Kuranda kac yerde secde ayeti vardır

Tilavet secde icin abdestli, temiz, avret yerleri ortulu ve kıbleye doğru olmak şarttır

Secde soyle yapılır; Tilavet secdesi niyet edilir eller kaldırılmadan Allahu ekber diyerek secdeye gidilir, secdede uc defa Subhane Rabbiyela'la denilir Arkasından Allahu ekberdiyerek secdeden kalkılır

Tilavet secdesinin ruknu, Cenabı Allah'ı ta'zim icin yuzu yere koymaktır Fakat namaz halinde rukU ve hastalar icin ima da bu secde yerine gecer

Kuranda gecen tilavet secde ayetleri şunlardır;
1 A'raf sUresinin 206,
2 Ra'd sUresinin 15,
3 Neml sUresinin 25,
4 Secde sUresinin 15,
5 Sad sUresinin 24,
6 Fussilet sUresinin 37,
7 Necm sUresinin 62,
8 İnşikak sUresinin 21,
9 Nahl sUresinin 49,
10 İsra sUresinin 107,
11 Meryem sUresinin 58,
12 Hac sUresinin 18,
13 Furkan sUresinin 60,
14 Alak sUresinin 19 ayetleri secde ayetleridir

Similar threads

Tilavet secdeleri biriktirilmiş nasıl kılınır Tilavet Secdesi Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Tilavet secdeleri biriktirilmiş nasıl kılınır Tilavet Secdesi Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Tilavet Secdesi Kuranda Kac Yerde Bulunur? Tilavet secedesi ayetleri aşağıdaki gibidirKur'an'ı kerim okuyan veya dinleyen bir muslumanın 14 yerde bulunan, secde Ayetlerinden birini okuması halinde yada duyması durumunda Tilavet secdesini yapması gerekmektedir Kuranı Kerim'deki Secde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde ayetlerinden birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir (Hanefi mezhebine gore vaciptir) Tilavet secdesi yapmak icin abdestli olunulur ve de kıbleye yonelinir Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Tilavet Secdesi Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde ayetlerinden birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir Tilavet secdesi yapmak icin abdestli olunulur ve de kıbleye yonelinir Daha sonra niyet edilir(Ya Rabbi niyet ettim senin rızan icin tilavet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,466Konular
981,165Mesajlar
29,535Kullanıcılar
tivizonSon üye
Üst Alt