iltasyazilim
FD Üye
Kurban bayramıyla ilgili fıkralar
Bayram fıkraları kurban bayramı
HACİVAT ile karagöz kurban bayramında koyun elde etmek için haricen çıkarlar hacivat karagözü bir dereye götürür:
karagöz:hacivat burada ne işimiz var der
hacivat:buyıl koyunumuzu ucuz tutacağız der
Cemaat, camide namazını kılmış, tesbihat yapıyormuş Pat Diye içeri elinde çifte su verilmiş bursa işi bir ekmek bıçağı yer alan bir adam girmiş ve gür sesiyle:
—aranızda Müslüman var mı? Diye bağırmış
Cemaat, eli bıçaklı adamdan ilginç korkmuş yan Lakin içlerinden yaşlıca biri cesaretini toplamış, her şeyi göze almış bundan böyle ve elini kaldırmış:
—ben Ben müslümanım
Adam bunu dışarı götürmüş Meğer Kurban kestirecekmiş Kurbanını ihtiyar adama kestirmiş lakin adam yaşlı bağlı, yorulmuş Ben yoruldum evladım, derisini de başka biri yüzsün demiş Kurban sahibi adam camiden içeri bitmiş girmiş, bu sefer bursa işi bıçağı kana bulanmış gören cemaat iyice korkmuş ast Adam:
—aranızda başka Müslüman yok mu? Diye bağırmış
O anda herkes imama bakmış İmamın ödü kopuyor yan
—ne bakıyorsunuz bana ya, demiş ve eklemiş:
iki rekat namaz kıldırdık diye Müslüman mı olduk *
Bayram fıkraları kurban bayramı
HACİVAT ile karagöz kurban bayramında koyun elde etmek için haricen çıkarlar hacivat karagözü bir dereye götürür:
karagöz:hacivat burada ne işimiz var der
hacivat:buyıl koyunumuzu ucuz tutacağız der
Cemaat, camide namazını kılmış, tesbihat yapıyormuş Pat Diye içeri elinde çifte su verilmiş bursa işi bir ekmek bıçağı yer alan bir adam girmiş ve gür sesiyle:
—aranızda Müslüman var mı? Diye bağırmış
Cemaat, eli bıçaklı adamdan ilginç korkmuş yan Lakin içlerinden yaşlıca biri cesaretini toplamış, her şeyi göze almış bundan böyle ve elini kaldırmış:
—ben Ben müslümanım
Adam bunu dışarı götürmüş Meğer Kurban kestirecekmiş Kurbanını ihtiyar adama kestirmiş lakin adam yaşlı bağlı, yorulmuş Ben yoruldum evladım, derisini de başka biri yüzsün demiş Kurban sahibi adam camiden içeri bitmiş girmiş, bu sefer bursa işi bıçağı kana bulanmış gören cemaat iyice korkmuş ast Adam:
—aranızda başka Müslüman yok mu? Diye bağırmış
O anda herkes imama bakmış İmamın ödü kopuyor yan
—ne bakıyorsunuz bana ya, demiş ve eklemiş:
iki rekat namaz kıldırdık diye Müslüman mı olduk *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.