Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Bayramı'nda et tüketimi

Kurban Bayramı'nda et tüketimi
0
85

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte akla gelen birincil konu: ‘et tüketimi’ Geniş sofraların kurulduğu bayram baştan başa hem öğün sayısı, ayrıca de et tüketimi artıyor Ilk Kez yürekdamar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları olmak üzere cümbür cemaat tüm besin gruplarının dengelenmiş şekilde tüketimine bayram boyunca de uyarı etmeli id Gad300250Kırmızı et her ne değin vücut kadar yüksek oranda kullanılabilen iyi kaliteli bir protein kaynağı olsa da, yaklaşık %20’sini yağ içeriğinin oluşturduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir Aşırı miktarda kırmızı et tüketimi kan yağlarının yükselmesine niçin olur ve yürekdamar hastalıklarının oluşma riski artar Ayrıca artı demir içerdiğinden nedeniyle böbrek taşlarının oluşma tehlikesi de artar Tüm bunların yanı sıra sindirim güçlüğü, mide ağrıları ve krampları, mide yanması, bulantı, kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına da yol açabilmektedirEt tüketirken uyarı edilmesi gereken 5 yaşamsal noktaGüven Hastanesi Beslenme Uzmanı  Beslenme Uzmanı Zeynep Özcan et tüketiminde dikkat edilmesi gereken 5 hususu şöyle sıraladı:•Kurbanlık alırken baytar kontrolünün bulunup bulunmadığını teftiş edin Baytar kontrolü olmayan hayvanlardan insanlara tenya,  salmonella, tüberküloz, şarbon gibi hastalıkların bulaşma riski yüksektir•Geleneksel olarak Bayram Günü kesilen hayvan eti bekletilmeden tüketilir Ancak yeni indirilmiş hayvanların etlerindeki ‘rigor mortis’ denilen sertlik hem pişirmede, keza de sindirimde güçlük yaratır, hazımsızlığa neden olur bu nedenle özellikle mide problemleri olan kişiler, eti en az 24 saat beklettikten sonra tüketmelidir•Pişirme yöntemi olarak haşlama, fırında pişirme ve ızgara gibi yöntemler seçim edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır Et pişirirken tereyağı, kuyrukiç yağı eklemden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirme yapılmalıdır•Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesi; sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini arttırması açısından yük taşımaktadır Hem fazla et tüketimi kabızlığa yol açabileceğinden, etin yanına bol posa içeren sebzelerin tüketilmesi kabızlığı önlemeye yardımcı olur•Kronik hastalıklardan şeker hastalığı, yüksek tansiyon, gut hastalığı, mide hastalıkları ve kalpdamar hastalıkları olanlar daha titiz davranarak günde 1 öğün et tüketmeli, porsiyon kontrolünü sağlamalıdırlar 
 

Similar threads

Kurban Bayramında Et Tüketimi Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zorlama besinlerden biri olan etin tüketimi artacaktır Bilhassa yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Kurban Bayramı boyunca artı miktarda et tüketimi birçok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına niçin olabilir 1) Etler nitelikli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin (bilhassa demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kurban Bayramı’nda et tüketimi her zamankine oranla büyük artış gösteriyor Eti sabah kahvaltısından itibaren tüketmek, dinlendirmemek ve aşırı yağlı kısımlarını seçmek gibi pek çok hata mide ve bağırsak sağlığına önemli zararlar verebiliyor Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
250
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle kontrolsuz ve içten olmayan et tüketimi de artıyor Uzm Dyt Nilay KeçeciArpacı kurban etlerinin nasıl tüketilmesi hakkında data verdikurbanbayramindadogruetnasilyenir5c43c7bda0ae3jpegalt Kurban Bayramı'nda doğru et nasıl yenir?2Kurban etini 1 gün bekletmek sindirimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Bayramda dispepsi, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için gıda konusunda tedbirler alınmalıdır diyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi: id Gad300250Kurban bayramında beslenmede nelere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,933Kullanıcılar
Üst Alt