Yağ oranı yüksek etler doymuş yağ ve kolesterol bakımından zengindirler ve kalpdamar, şeker ve yüksek kan basıncı hastaları olası olduğu değin etin yağsız kısımlarını seçim etmeli, haşlama veya ızgara biçiminde pişirmeli ve tüketim miktarında ölçülü olmalıdırlar Ilk Kez bayramlar tatlı yiyecek tüketiminin arttığı günlerdir aynı zamanda Kurban Bayramı’nda et tüketimi dolayısıyla doymuş katı yağ ve kolesterolce de zengin besleniyoruz Şişmanlık, yüksek kan basıncı, yürekdamar, mide, diyabet olan kişiler bugünlerde biraz daha itinalı ve iradeli olmalı, beslenmelerine dikkat etmelilerdirYeni indirilmiş hayvan etleri daha sert olur ve pişirmesi de daha zordur Dolayısıyla sindirimi de bilhassa midebarsak hastalığı olan kişiler için daha şiddet olacaktır Sindirim zorluğu çeken kişiler kurban etlerini birkaç gün buzdolabında beklettikten sonra tüketmelidirlerYağ oranı yüksek etler doymuş yağ ve kolesterol bakımından zengindirler ve kalpdamar, şeker ve yüksek tansiyon hastaları olası olduğu dek etin yağsız kısımlarını tercih etmeli, haşlama ya da ızgara biçiminde pişirmeli ve tüketim miktarında ölçülü olmalıdırlar Peki nasıl pişirmeli ve saklamalıyız?Kızartmalardan uzakta durulmalı muhtemel olduğu değin haşlama veya ızgara yöntemi seçim edilmeliSebzelerle birlikte pişirilmeliEtler kendi yağında pişirilmeli, ilave yağ eklenmemeli bilhassa kuyruk yağı ve tereyağının et yemeklerinde kullanılmaması gerekirIzgarada pişirilen etle ateş arasındaki mesafeye dikkat edilmeli, et yakılmamalı ve kömürleşme önlenmeliYüksek alev yüzeydeki proteinleri pat diye katılaştırır ve ısı etin iç kısmına ulaşamaz bu nedenle etlerin iç sıcaklığı en düşük 75 ºC olmalıdır Çok yüksek ısı, etin dış yüzeyinin yanmasına ve su kaybının artı olmasına yol açarak gıda öğesi kaybını artırırEtleri saklarken de büyük parçalar halinde değil küçük parçalar halinde birer yemeklik poşet ya da yağlı kağıt içinde muhafaza edilmeli2 derecede buzlukta birkaç hafta, 18 derecede derin dondurucuda ise daha uzun süreler saklanabilirEtler mikroorganizma üremesi için uygun ortamlardır ve çözünen etlerin hemencecik pişirilmesi gerekir hem tekrar dondurulmamalıdırBir kayda değer nokta ise etlerin çözündürülmesiyle ilgilidir oysa oda sıcaklığında açıkta değil buzdolabının alt bölmesinde sebzeliğin üstünde bekleterek çözündürülmesi gerekir Huysuz halde insan sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir