Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Bayramı’nda etleri nasıl tüketmeli ve saklamalı?

Kurban Bayramı’nda etleri nasıl tüketmeli ve saklamalı?
0
105

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Yağ oranı yüksek etler doymuş yağ ve kolesterol bakımından zengindirler ve kalpdamar, şeker ve yüksek kan basıncı hastaları olası olduğu değin etin yağsız kısımlarını seçim etmeli, haşlama veya ızgara biçiminde pişirmeli ve tüketim miktarında ölçülü olmalıdırlar Ilk Kez bayramlar tatlı yiyecek tüketiminin arttığı günlerdir aynı zamanda Kurban Bayramı’nda et tüketimi dolayısıyla doymuş katı yağ ve kolesterolce de zengin besleniyoruz Şişmanlık, yüksek kan basıncı, yürekdamar, mide, diyabet olan kişiler bugünlerde biraz daha itinalı ve iradeli olmalı, beslenmelerine dikkat etmelilerdirYeni indirilmiş hayvan etleri daha sert olur ve pişirmesi de daha zordur Dolayısıyla sindirimi de bilhassa midebarsak hastalığı olan kişiler için daha şiddet olacaktır Sindirim zorluğu çeken kişiler kurban etlerini birkaç gün buzdolabında beklettikten sonra tüketmelidirlerYağ oranı yüksek etler doymuş yağ ve kolesterol bakımından zengindirler ve kalpdamar, şeker ve yüksek tansiyon hastaları olası olduğu dek etin yağsız kısımlarını tercih etmeli, haşlama ya da ızgara biçiminde pişirmeli ve tüketim miktarında ölçülü olmalıdırlar Peki nasıl pişirmeli ve saklamalıyız?Kızartmalardan uzakta durulmalı muhtemel olduğu değin haşlama veya ızgara yöntemi seçim edilmeliSebzelerle birlikte pişirilmeliEtler kendi yağında pişirilmeli, ilave yağ eklenmemeli bilhassa kuyruk yağı ve tereyağının et yemeklerinde kullanılmaması gerekirIzgarada pişirilen etle ateş arasındaki mesafeye dikkat edilmeli, et yakılmamalı ve kömürleşme önlenmeliYüksek alev yüzeydeki proteinleri pat diye katılaştırır ve ısı etin iç kısmına ulaşamaz bu nedenle etlerin iç sıcaklığı en düşük 75 ºC olmalıdır Çok yüksek ısı, etin dış yüzeyinin yanmasına ve su kaybının artı olmasına yol açarak gıda öğesi kaybını artırırEtleri saklarken de büyük parçalar halinde değil küçük parçalar halinde birer yemeklik poşet ya da yağlı kağıt içinde muhafaza edilmeli2 derecede buzlukta birkaç hafta, 18 derecede derin dondurucuda ise daha uzun süreler saklanabilirEtler mikroorganizma üremesi için uygun ortamlardır ve çözünen etlerin hemencecik pişirilmesi gerekir hem tekrar dondurulmamalıdırBir kayda değer nokta ise etlerin çözündürülmesiyle ilgilidir oysa oda sıcaklığında açıkta değil buzdolabının alt bölmesinde sebzeliğin üstünde bekleterek çözündürülmesi gerekir Huysuz halde insan sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir
 

Similar threads

Kurban Bayramı’nda et tüketimi her zamankine oranla büyük artış gösteriyor Eti sabah kahvaltısından itibaren tüketmek, dinlendirmemek ve aşırı yağlı kısımlarını seçmek gibi pek çok hata mide ve bağırsak sağlığına önemli zararlar verebiliyor Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
250
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte akla gelen birincil konu: ‘et tüketimi’ Geniş sofraların kurulduğu bayram baştan başa hem öğün sayısı, ayrıca de et tüketimi artıyor Ilk Kez yürekdamar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları olmak üzere cümbür cemaat tüm besin gruplarının dengelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kırmızı et, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel beslenme gruplarından biri Buna karşın her gıdanın fazla tüketiminde olduğu gibi, kırmızı etin de fazla tüketimi oldukça riskli Alınacak bazı tedbirlerle Kurban Bayramı’nda aşırı kırmızı et tüketiminin zararlı etkileri en aza indirilerek keyifli ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Bayramda dispepsi, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için gıda konusunda tedbirler alınmalıdır diyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi: id Gad300250Kurban bayramında beslenmede nelere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Kurban Bayramında Et Tüketimi Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zorlama besinlerden biri olan etin tüketimi artacaktır Bilhassa yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,933Kullanıcılar
Üst Alt