Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurban eti hemen yenir mi?

Kurban eti hemen yenir mi?
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Et tüketiminin bütün yıla oranla en yüksek olduğu dönem olan Kurban Bayramı, geleneksel sofralar ve birbirinden çeşitli ikramlar sebebiyle dağıtılmış rahatsızlıklara ve kilo alımına davetiye çıkarabiliyor Bilhassa kırmızı ette yer alan yüksek miktardaki batmış yağ, kandaki kolesterol seviyesini yükseltirken koroner kalp hastalıkları riskini artırıyor Ancak bayramın ve tatilin keyfini içeri almamak için besin ve jurnal hayat alışkanlıkları konusunda bazı noktalara uyarı edilmesi gerekiyor id Gad300250Dyt Berna Ertuğ, bayramı sağlıkla geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi Kronik hastalığı olanlar et tüketimine daha çok dikkat etmeliKalp, diyabet, yüksek tansiyon gibi rahatsızlığı olan kişilerin emin bir gıda planı ile takip edilmelerinden dolayı diyetlerini bozmamaları gerekmektedir Yağlı etler, batmış yağ ve kolesterolden varlıklı olduğu için, bu şahısların yağsız ya da az yağlı et tüketmesi önemlidir Tüketim miktarına fazla dikkat edilmeli, aşırı miktarlardan kaçınılmalıdır 23 köfte büyüklüğünde (6090 gram) et harcamak yeterlidir Hem kurbanlık hayvanların iç organlarının kolesterol ve yağ miktarları pozitif olduğundan tüketilmesi önerilmemektedirEti buzdolabında 12 gün beklettikten daha sonra tüketinTaze kesik etin sindirimi çok zordur, hazımsızlık yapabilir ve sert olmasından dolayı pişirilmesi zordur Dolayısıyla buzdolabında 12 gün bekletilmiş etin tüketilmesi önerilmektedir Etler büyük parçalar olarak değil, birer yemeklik olacak şekilde ufak parçalara ayrılarak, poşet veya yağlı kağıda sarılarak saklanmalıdır Içten saklama yöntemlerinin kullanılması ile keza gıda öğelerinin kayıpları en üye indirimli olur, keza de mikroorganizmaların çoğalması engellenmiş olur Dondurulmuş kurban eti oda sıcaklığında çözdürmeyinEtler; buzdolabında 02 santigrat derecede 35 gün, derin dondurucuda ise 18 santigrat derecede 3 ay saklanabilmektedir Pişirmek için buzluktan çıkartılan etler, yine buzdolabının daha aşağı raflarına indirilerek çözdürülmelidir Oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, sağlık açısından tehlikeli sonuçları beraberinde getirebilmektedir Çözdürülen et anında pişirilmeli, her tarafta dondurulmamalıdır Kurban Bayramı boyunca bunlara dikkat edin; 1    Pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırın ve ızgara gibi yöntemler tercih edin ve kızartma ve kavurma yönteminden kaçının2    Kavurma yapılacaksa kuyruk yağı veya tereyağı eklenmeden kısık ateşte kendi suyu ile pişirin ve az miktarlarda tüketin3    Et kullanılarak yapılan sebze yemeklerini yağ eklemeden pişirin 4    Bilhassa et yemeklerinde katı yağ kullanmayın ve etin kendi yağı ile pişmesini sağlayın5    Etin ateşe yakın olarak pişirilmesi hem kanserojen öğelerin oluşumuna niçin olur, ayrıca de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar böylece mangal yaparken etler ateşten 15 santimetre olmalıdır Kömürler de kor halini aldıktan sonra pişirme işlemine başlanmalıdır Ayrıca mangalda pişirme sırasında etin dış kısmı seri bir şekilde pişmekte ve etin iç kısmı çiğ kalmaktadır 6    Etin ham ya da az pişmiş olması, tüketim kalitesini düşüreceği ve besin zehirlenmesine yol açabileceğinden, içinin ve dışının iyi pişmiş olmasına uyarı edin7    Menünüzde, zorunlu posa ve diğer vitaminminerallerinin alınması için sebze grubundan besinleri mutlaka bulundurun8    En ilk olarak karbonhidrat olmak üzere; B1, B6, B2 vitaminleri, amino asitler, doğal lifler ve yağ asitleri, magnezyum, çinko, potasyum gibi manâlı minerallerin kaynağı olması açısından ekmek, pilav, makarna gibi besinlerden yerinde miktarda tüketebilirsiniz9    Yoğurt, cacık, ayran gibi protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini edinmek üzere birçok gıda öğesinden varlıklı olan süt ve ürünlerini menünüze ekleyin10    Sabahleyin mutlaka güne kahvaltı edilerek başlayın11    Günde 225 litre su tüketimine dikkat edin12    Bayram ziyaretleri sırasında büyüyen nehir ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, yürek ritim bozuklukları, mide problemlerine sebep olabileceğinden, eksik miktarda tüketin13    Dengelenmiş gıda için kavurma ve kırmızı eti öğle öğününde tüketmeye itina gösterin14    İkram amaçlı sunulan ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine; sütlü ve meyveli tatlılar seçim edin ve porsiyon miktarlarını az tutun15    Bayram baştan başa somut aktiviteye daha da yük verin ve minimum 45 dakika olacak şekilde tempolu yürüyüşlere devam edin 
 

Similar threads

Kurban Bayramında Et Tüketimi Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zorlama besinlerden biri olan etin tüketimi artacaktır Bilhassa yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Kurban Bayramı boyunca artı miktarda et tüketimi birçok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına niçin olabilir 1) Etler nitelikli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin (bilhassa demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle kontrolsuz ve içten olmayan et tüketimi de artıyor Uzm Dyt Nilay KeçeciArpacı kurban etlerinin nasıl tüketilmesi hakkında data verdikurbanbayramindadogruetnasilyenir5c43c7bda0ae3jpegalt Kurban Bayramı'nda doğru et nasıl yenir?2Kurban etini 1 gün bekletmek sindirimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Kurban Bayramı’nda et tüketimi her zamankine oranla büyük artış gösteriyor Eti sabah kahvaltısından itibaren tüketmek, dinlendirmemek ve aşırı yağlı kısımlarını seçmek gibi pek çok hata mide ve bağırsak sağlığına önemli zararlar verebiliyor Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
250
Kurban Bayramı'nda gelişen kırmızı et ve tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden oluyor Özellikle ailesinde yürek ve diyabet bulunan şahısların, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt