iltasyazilim
FD Üye
Kurban Eti Nasıl Saklanır?
Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü gelecektir
Etleri, büyük parçalar biçiminde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı, günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalıdır Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( 2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (18 ºC ) daha uzun vakit ile saklanabilir
Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir Etlerin dondurulduktan sonradan baştan çözdürülmesi bir takım mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir böylece buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek yemek içinde iyice kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et derhal pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır
Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde yok, tekrar buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üzerine konularak çözünmesi beklenebilir Tez çözünmesi nedeniyle uygulanan kalorifer, soba üstünde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb sakıncalı yöntemlerdir
*
Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü gelecektir
Etleri, büyük parçalar biçiminde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı, günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalıdır Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( 2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (18 ºC ) daha uzun vakit ile saklanabilir
Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir Etlerin dondurulduktan sonradan baştan çözdürülmesi bir takım mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir böylece buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek yemek içinde iyice kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et derhal pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır
Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde yok, tekrar buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üzerine konularak çözünmesi beklenebilir Tez çözünmesi nedeniyle uygulanan kalorifer, soba üstünde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb sakıncalı yöntemlerdir
*