Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban Eti Nasıl Saklanır?
0
148

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kurban Eti Nasıl Saklanır?


Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü gelecektir

Etleri, büyük parçalar biçiminde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı, günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalıdır Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( 2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (18 ºC ) daha uzun vakit ile saklanabilir

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir Etlerin dondurulduktan sonradan baştan çözdürülmesi bir takım mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir böylece buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek yemek içinde iyice kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et derhal pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır

Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde yok, tekrar buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üzerine konularak çözünmesi beklenebilir Tez çözünmesi nedeniyle uygulanan kalorifer, soba üstünde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb sakıncalı yöntemlerdir
*
 

Similar threads

Kurban Bayramı boyunca artı miktarda et tüketimi birçok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına niçin olabilir 1) Etler nitelikli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin (bilhassa demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parcalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gun bekletilmelidir Bekleyen et boylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine uyarı çeken Kemik, Yeni indirilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, ayrıca pişirmede ayrıca de sindirimde zorluğa yol açar bu nedenle özellikle midebağırsak hastalığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kurban Bayramı’nda et tüketimi her zamankine oranla büyük artış gösteriyor Eti sabah kahvaltısından itibaren tüketmek, dinlendirmemek ve aşırı yağlı kısımlarını seçmek gibi pek çok hata mide ve bağırsak sağlığına önemli zararlar verebiliyor Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
252
Bayramlar, beslenme düzenimizde bazı değişikliklere sebep olabilirler. Bayram ziyaretleri nedeniyle öğün saatlerimizde değişiklikler yaşanabilir. Ülkemiz için kurban bayramında kesilen kurbanlıkların önemi büyüktür. Dini kuralların yerine getirilmesinin yanı sıra sofraların temel besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt