Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban Eti Nasıl Saklanır?
0
101

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kurban Eti Nasıl Saklanır?


Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parcalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gun bekletilmelidir Bekleyen et boylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir

Etleri, buyuk parcalar şeklinde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı, gunluk pişirilecek miktarlara bolunmeli ve buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( 2 ºC ) birkac hafta, derin dondurucuda ise (18 ºC ) daha uzun sure ile saklanabilir

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir Etlerin dondurulduktan sonra tekrar cozdurulmesi bazı mikroorganizmalar icin ureme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir Bu nedenle buzlukta saklanan etler buzluktan cıkartılınca yemek icinde tamamen kullanılacak şekilde parcalara ayrılarak buzluğa konulmalı, cozdurulen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır

Cozdurulmek istenen et, oda ısısında acıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabında cozunmesi sağlanmalıdır Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının ustune konularak cozunmesi beklenebilir Cabuk cozunmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba uzerinde cozdurme, oda sıcaklığında bekletme vb sakıncalı yontemlerdir
 

Similar threads

Kurban Bayramı suresince fazla miktarda et tuketimi bircok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına neden olabilir imagesbayramdaettuketimi5ad5a3e603019 1) Etler kaliteli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, ceşitli minerallerin (ozellikle demir, cinko...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Bayram ertesi sebze ve meyveye ağırlık verin Kurban Bayramı’nda bol miktarda et tuketerek yağ, kolesterol ve kalori almış olabilirsiniz Hayvansal gıdalar, posa icermez Bu nedenle bağırsak hareketlerinizi duzenlemek icin posa ve vitamin acısından zengin sebze ve meyveye ağırlık verin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler *Koroplast Buzdolabı Poşeti Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi Yapılışı Etler, porsiyonlara ayrılarak temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 56 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir Etin dayanma süresi, kesim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler *Koroplast Buzdolabı Poşeti Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi Yapılışı Etler, porsiyonlara ayrılarak pak kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 56 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir Etin katlanma süresi, kesim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt