Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban Eti Nasıl Saklanır?
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler

*Koroplast Buzdolabı Poşeti

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi Yapılışı Etler, porsiyonlara ayrılarak temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 56 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir
Etin dayanma süresi, kesim kalitesi ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir ve büyük parçalar 56 gün buzdolabı koşullarında muhafaza edilebilir Kıymalık etler de aynı koşullarda ortalama 3 gün saklanabilir
Kurban etinin, 12 saat süreyle buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesi lezzet ve aroma açısından önemlidir
Ette bozulma veya farklı bir koku hissedildiğinde kesinlikle tüketilmemelidir
Etlerin büyük parçalar olarak değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, hijyenik ve sağlam buzdolabı poşetinde saklanması gerekir
Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin arasına pişirme kağıdı koymak, birbirlerine yapışmadan muhafaza edebilmeyi sağlar Böylece her seferinde gerekli miktar çözdürülebilir, geri kalanı derin dondurucuda bırakılabilir
Doğru saklama yöntemlerinin kullanılmasıyla etler, derin dondurucuda 18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir
Donmuş bir et oda sıcaklığında değil, normal buzdolabı koşullarında çözdürülmelidir
Etleri çözüldükten sonra geri dondurmak, doğrudan gıda zehirlenme riskini artırır
 

Similar threads

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler *Koroplast Buzdolabı Poşeti Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi Yapılışı Etler, porsiyonlara ayrılarak pak kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 56 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir Etin katlanma süresi, kesim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parcalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gun bekletilmelidir Bekleyen et boylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kurban Bayramı yaklaşırken en çok sorulan ve merak edilen 'kurban eti nasıl saklanır?' ya da 'etler buzdolabında nasıl saklanır?' sorularına yanıt vermeye geliyoruz! Kıyma, kuşbaşı, antrikot, bonfile etler buzdolabında nasıl saklanır, buzdolabında et ne kadar kalır diye merak ediyorsanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kurban Bayramı yaklaşırken, en merak edilen mevzulardan biri de kurban etinin nasıl saklanacağı. Dini vecibemizi yerine getirdikten ve kurbanımızı hisselere bölerek komşularımızla paylaştıktan sonra kalan etleri hepimiz bir formda saklıyoruz. Pekala bunu yanlışsız yapıyor muyuz? İşte kurban...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt