Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kürdan Kebabı

Kürdan Kebabı
0
69

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kurdan-kebabi-13.jpg

Kürdan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane patlıcan
Köftesi için
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı kimyon
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tane yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 300 ml su
  • 2  diş bütün sarımsak (borcama koyun)sosuna lezzet ve aroma verır
Üzerini süslemek için
  • Domates
  • Yeşil biber

Kürdan Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanları ince uzunluktan boya kesin.
  2. Tuzlu limonlu suda bir saat bekletin.
  3. Suyunu süzün mutfak havlusu ile güzelce kurulayın.
  4. Köfte için bütün gereçleri yoğurun ceviz büyüklüğünde modül alıp elinizde köfteleri şekillendirin.
  5. Tavaya sıvı yağ dokun yağı ısıtın kızgın yağda patlıcanları önlü artlı kızartın.
  6. Sonra köfteleri kızartın.
  7. Her patlıcan dilimine bir köfte sarın.
  8. Domates ve biber kürdana geçirip sardığınız patlıcanlı köfteye batırın borcama dizin.
  9. İki diş sarımsak borcama koyun.
  10. Üzerlerine salçalı sosu hazırlayın.
  11. Su salça tuz ve karabiber i güzelce karıştırıp köfteli patlıcanların üzerine dökün.
  12. Borcamınızın üzerini kapatıp 220 derece fırında sosunuz kaynayana kadar pişirin sos kaynayınca üzerinden kağıdı alın üzeri açık 10 dakika daha180 derecede pişirin.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt