
Kuru Biber Dolmasıkuru Patlacan Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 8 adet kuru dolmalık patlacan
- 8 adet kuru dolmalık biber
- Adet sayısınca 2 şer yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 3 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı reyhan
- Yarım çay bardağı kuru yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuru Biber Dolmasıkuru Patlacan Dolması Tanımı Yapılışı
- Kuru patlıcan ve biber bol su ile yumuşayıncaya dek kaynatılır. Yaklaşık yarım saat haşladım.
- Pirinç bulgur yıkanır.
- Soğan, sarımsak ince doğranır.
- Baharat ve salça eklenir.
- Su ve yağı katılıp, harç harmanlanır.
- Çok fazla sıkı olmamak koşuluyla herbiri doldurulur.
- Tencereye yan yana sıkıca dizilir.
- Salçalı sosu yapılır. Üzerine gezdirilir.
- En kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
- Su eksildikçe pişmemiş ise sıcak su eği yapılır.
- Dinlendirilen dolmalar servise hazırdır. Afiyet olsun ????.