
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ kurutulmuş saplı biber (100 gr)
- Sıcak su
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp, iplerinden çıkarın.
- Geniş bir kaba alın.
- Üzerine kaynar su ekleyip, kapak kapalı olarak 30 dakika yumuşaması için dinlendirin. Süzün.
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
- Biberleri ilave edip önlü arkalı kızartın.
- Karabiber ve tuz ilave edin.
- Parlak hal alınca ocaktan alın.
- Üzerine yoğurdu gezdirin.
- Tereyağında pulbiber bir kaç saniye kavurup üzerine gezdirin.
- Şebit ile servise alın afiyet olsun.