Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Börülceli Tarhana Çorbası

Kuru Börülceli Tarhana Çorbası
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kuru-borulceli-tarhana-corbasi.jpg

Kuru Börülceli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 3-4 adet kuru biber
  • 1,5 litre su

Kuru Börülceli Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Kuru börülceyi geceden 2-3 yemek kaşığı kefir yada 2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu ile ıslatalım.
  2. Yazın ekşiyeceği için buzdolabında saklamakta fayda var.
  3. Yıkayıp süzelim.
  4. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyip börülceler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  5. Haşlanan börülceleri süzelim.
  6. Tencereye zeytinyağı, sarımsağı.
  7. Tuzunu ve salçayı ekleyip kavuralım.
  8. Tarhanayıda ek edip bir dk daha kavurup çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmadan soğuk suyunu ek edelim.
  9. Çorba kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmayalım.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra haşlayıp süzdüğümüz börülceleri ek edelim edelim.
  11. Börülcelerle birlikte de 5 dakika orta ateşte kaynatalım.
  12. Dilerseniz 3-4 adet kurutulmuş acı biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın:).
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt