Kuru Börülceli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 3-4 adet kuru biber
- 1,5 litre su
Kuru Börülceli Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Kuru börülceyi geceden 2-3 yemek kaşığı kefir yada 2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu ile ıslatalım.
- Yazın ekşiyeceği için buzdolabında saklamakta fayda var.
- Yıkayıp süzelim.
- Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyip börülceler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan börülceleri süzelim.
- Tencereye zeytinyağı, sarımsağı.
- Tuzunu ve salçayı ekleyip kavuralım.
- Tarhanayıda ek edip bir dk daha kavurup çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmadan soğuk suyunu ek edelim.
- Çorba kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmayalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra haşlayıp süzdüğümüz börülceleri ek edelim edelim.
- Börülcelerle birlikte de 5 dakika orta ateşte kaynatalım.
- Dilerseniz 3-4 adet kurutulmuş acı biber ekleyebilirsiniz.
Sevgili lezzet tanımları youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı, yorum yazmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.