Kuru Çaylı Ve Kahveli Kıyır Kıyır Kurarabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kuru çay
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4,5 yahut 5 su bardağı un
Kuru Çaylı Ve Kahveli Kıyır Kıyır Kurarabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisine un hariç öbür gereçleri alarak karıştıralım.
- En son ununu denetimli bir formda ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayıp üzerine hafif bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri bir kenara alarak soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.