Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı )

Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı ) Tarifi İçin Malzemeler

*10 tane kuru acur
*15 tane kuru patlıcan
*15 tane kuru biber

İç malzemeler;


*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*2 tane rendelenmiş domates
*1,5 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
*Karabiber, tuz, ekşi sevenlere birazda 5, 6 tane limon tuzu erite bilir ben öyle yapıyorum
*1,5 yemek kaşığı kuru isot
*Çay bardağının 43 kadar zeytin yağı

Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı ) Tarifi Yapılışı ESSELAMUN ALEYKUM
Bismillahirrahmanirrahim
Aksama misafir varsa ortaya tadımlık kuru dolma olmazsa olmaz Bol ekşili zeytin yağlı aslında urfanın kuru dolması demek parca etli kuyruk yağlı demek ama malesef gençler onu çok sevmiyor ve eşimde o zaman zeytinyağlı tarifimize geçelim
Öncelikle tencerenin 43 üne su koyup kaynatalım Kaynayan suya önce kuru ağırları atıp 7, 8 dakika kaynatalım tam yumuşayana kadar
Daha sonra acurları alıp suya patlıcanları koyup 7, 8 dakikada patlıcanları kaynatalım ve alalım en son da biberleri suya ayıp 5, 6 dakikada onları kaynatalım ve soğuması için bırakalım
Bu arada hemen iç harcımıza geçelim
Soğanları minik minik doğrayalım ince ince yıkanan pirinçlerin içine ekliyelim Rendelenmiş domateslerimizi de ekleyelim Geri kalan tüm iç harçlarını ekleyip bir güzel karıştıralım Soğuyan kuruların içlerini ağzına kadar tam dolmayacak şekilde dolduralım ve acurları acurla patlıcanları patlıcanla, biberleri de biberlerle iç içe geçirelim Sonra önce patlıcan, sonra acur, sonra da biberleri dizelim Üzerine dağılmasın diye ağırlık olacak pişirken catlamıycak tabaklar ekleyin Yada dolma taşınız varsa dolma taşlarını ekleyin Bir kabın içine 2 su bardağı su 1 aralı kaşığı tuz, ve yarım çay bardağı nar ekşisini karıştırıp üzerlerine gezdirip düdüklünün ağzını kapatıp pişmesi için ocağa bırakın Afiyet olsun
 

Similar threads

Nar Ekşili Zeytin Yağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler *2 bardak pirinç *1 çay bardağı zeytin yağı *1 çay bardağı nar ekşisi *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı kuru nane *1 yemek kaşığı salça *2 tane rendelenmiş domates *1 tane küçük küçük doğranmış orta boy soğan *1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler *Dolmalık patlıcan ve biber kurusu *15 su bardağı tane sumak İçi için; *3 su bardağı pirinç *2 büyük soğan *4 sivri biber *2 kırmızı biber *Zeytinyağı *2 yemek kaşığı salça *Nane *Karabiber *Tuz *Pul biber Ekşili Kuru Dolma Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Güneydoğu mutfağının en sevilen yemeklerindendir kuru sebzelerden yapılan ekşili dolmalar Zevke göre kıymalısı da zeytinyağlısı da olan bu dolmalar, bol baharat, soğan ve sarımsak birleşimiyle ağız sulandıran kokular çıkarma konusunda rakip tanımazlar Zeytinyağlı kuru biber, kabak veya patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler *1 dizi kuru patlıcan 12 tane *1 çay bardağı zeytin yağı *200 gr orta yağlı kıyma bir orta boy kuru soğan *5 diş sarımsak *1 su bardağı pirinç *2 yemek kaşığı karışık biber domates salçası *1 tatlı kaşığı limon tozu *1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Zeytin Yağlı Kuru Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler *34 adet kuru soğan *Büyük 56 diş sarımsak *56 dal maydanoz *3 adet domates *1 su bardağı pirinç *2 dolu yemek kaşığı biber salçası *1 çay bardağı zeytinyağı yağı *Tuz ,karabiber, pulbiber,isot *2 yemek kaşığı nar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt