iltasyazilim
FD Üye
Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı ) Tarifi İçin Malzemeler
*10 tane kuru acur
*15 tane kuru patlıcan
*15 tane kuru biber
İç malzemeler;
*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*2 tane rendelenmiş domates
*1,5 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
*Karabiber, tuz, ekşi sevenlere birazda 5, 6 tane limon tuzu erite bilir ben öyle yapıyorum
*1,5 yemek kaşığı kuru isot
*Çay bardağının 43 kadar zeytin yağı
Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı ) Tarifi Yapılışı ESSELAMUN ALEYKUM
Bismillahirrahmanirrahim
Aksama misafir varsa ortaya tadımlık kuru dolma olmazsa olmaz Bol ekşili zeytin yağlı aslında urfanın kuru dolması demek parca etli kuyruk yağlı demek ama malesef gençler onu çok sevmiyor ve eşimde o zaman zeytinyağlı tarifimize geçelim
Öncelikle tencerenin 43 üne su koyup kaynatalım Kaynayan suya önce kuru ağırları atıp 7, 8 dakika kaynatalım tam yumuşayana kadar
Daha sonra acurları alıp suya patlıcanları koyup 7, 8 dakikada patlıcanları kaynatalım ve alalım en son da biberleri suya ayıp 5, 6 dakikada onları kaynatalım ve soğuması için bırakalım
Bu arada hemen iç harcımıza geçelim
Soğanları minik minik doğrayalım ince ince yıkanan pirinçlerin içine ekliyelim Rendelenmiş domateslerimizi de ekleyelim Geri kalan tüm iç harçlarını ekleyip bir güzel karıştıralım Soğuyan kuruların içlerini ağzına kadar tam dolmayacak şekilde dolduralım ve acurları acurla patlıcanları patlıcanla, biberleri de biberlerle iç içe geçirelim Sonra önce patlıcan, sonra acur, sonra da biberleri dizelim Üzerine dağılmasın diye ağırlık olacak pişirken catlamıycak tabaklar ekleyin Yada dolma taşınız varsa dolma taşlarını ekleyin Bir kabın içine 2 su bardağı su 1 aralı kaşığı tuz, ve yarım çay bardağı nar ekşisini karıştırıp üzerlerine gezdirip düdüklünün ağzını kapatıp pişmesi için ocağa bırakın Afiyet olsun
*10 tane kuru acur
*15 tane kuru patlıcan
*15 tane kuru biber
İç malzemeler;
*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*2 tane rendelenmiş domates
*1,5 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
*Karabiber, tuz, ekşi sevenlere birazda 5, 6 tane limon tuzu erite bilir ben öyle yapıyorum
*1,5 yemek kaşığı kuru isot
*Çay bardağının 43 kadar zeytin yağı
Kuru Dolma ( Nar Ekşili Zeytin Yağlı ) Tarifi Yapılışı ESSELAMUN ALEYKUM
Bismillahirrahmanirrahim
Aksama misafir varsa ortaya tadımlık kuru dolma olmazsa olmaz Bol ekşili zeytin yağlı aslında urfanın kuru dolması demek parca etli kuyruk yağlı demek ama malesef gençler onu çok sevmiyor ve eşimde o zaman zeytinyağlı tarifimize geçelim
Öncelikle tencerenin 43 üne su koyup kaynatalım Kaynayan suya önce kuru ağırları atıp 7, 8 dakika kaynatalım tam yumuşayana kadar
Daha sonra acurları alıp suya patlıcanları koyup 7, 8 dakikada patlıcanları kaynatalım ve alalım en son da biberleri suya ayıp 5, 6 dakikada onları kaynatalım ve soğuması için bırakalım
Bu arada hemen iç harcımıza geçelim
Soğanları minik minik doğrayalım ince ince yıkanan pirinçlerin içine ekliyelim Rendelenmiş domateslerimizi de ekleyelim Geri kalan tüm iç harçlarını ekleyip bir güzel karıştıralım Soğuyan kuruların içlerini ağzına kadar tam dolmayacak şekilde dolduralım ve acurları acurla patlıcanları patlıcanla, biberleri de biberlerle iç içe geçirelim Sonra önce patlıcan, sonra acur, sonra da biberleri dizelim Üzerine dağılmasın diye ağırlık olacak pişirken catlamıycak tabaklar ekleyin Yada dolma taşınız varsa dolma taşlarını ekleyin Bir kabın içine 2 su bardağı su 1 aralı kaşığı tuz, ve yarım çay bardağı nar ekşisini karıştırıp üzerlerine gezdirip düdüklünün ağzını kapatıp pişmesi için ocağa bırakın Afiyet olsun