Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Dolma

Kuru Dolma
0
56

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kuru-dolma.jpg

Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bağ kuru dolma (biber patlıcan) Yaklaşık 25-30 adet
  • 200 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı salça (Biber domates karışık)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kuru Dolma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle kuru dolmaları bir süzgeç içinde suda yıkayın ki tozu gitsin.
  2. Akabinde kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın ve soğuk suda tek tek yıkayıp süzün.
  3. Derin bir kap içinde pirinci yıkayın.
  4. Kıymayı ve ince doğradığınız soğanları ve öteki bütün gereçleri koyup elinizle karıştırarak bir harç hazırlayın.
  5. Hazırladığınız iç gerecini dolma biberlerin içine doldurun ancak dikkat edin fazla doldurmayın yarısını doldurun ve tencereye sık sık dizin.
  6. Dilerseniz birebir iç ile benim yaptığım üzere yaprak yada sarabilirsiniz.
  7. Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine salçalı su yapın ve zeytin yağ gezdirip dolmaların içi pişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.İnstagram: puff_kittchen.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt