Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 1 bağ kuru dolma (biber patlıcan) Yaklaşık 25-30 adet
- 200 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 büyük kuru soğan
- 2 dolu yemek kaşığı salça (Biber domates karışık)
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kuru dolmaları bir süzgeç içinde suda yıkayın ki tozu gitsin.
- Akabinde kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın ve soğuk suda tek tek yıkayıp süzün.
- Derin bir kap içinde pirinci yıkayın.
- Kıymayı ve ince doğradığınız soğanları ve öteki bütün gereçleri koyup elinizle karıştırarak bir harç hazırlayın.
- Hazırladığınız iç gerecini dolma biberlerin içine doldurun ancak dikkat edin fazla doldurmayın yarısını doldurun ve tencereye sık sık dizin.
- Dilerseniz birebir iç ile benim yaptığım üzere yaprak yada sarabilirsiniz.
- Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine salçalı su yapın ve zeytin yağ gezdirip dolmaların içi pişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.İnstagram: puff_kittchen.