teknolojiuzmani
FD Üye
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı akel pirinç
- 3 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Limontuzu, turunç ekşisi, nar ekşisi veya limon hangisini isterseniz (ben turunç ekşisi kullandım göz kararı yarım çay bardağı kadar)
- 25 tane kuru patlıcan
- 25 tane kuru biber (tatlı biber kullandım)
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan suyun içinde kuruluklar 3 4 dk kadar haşlayalım.
- Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alalım üzerine soğan sarımsakları doğrayalım.
- Salçaları, baharatları ve yağları ekleyip elimizle karıştıralım.
- Alta patlıcanları doldurup koyalım üzerine biberleri doldurup pişireceğimiz tencereye dizelim. (büyük olanların içine 2 tatlı kaşığı küçük olanların içine 1. 5 tatlı kaşığı içten koyup hafif yassıltıyoruz)
- Üzerine tuz serpelim.
- Ekşisini gezdirelim dolma taşımız varsa onu koyup (yoksa tabakta kapatabiliriz) dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ekleyelim.
- Kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Kuru dolma yağlı güzel olur yağını isterseniz daha az koyabilirsiniz. Afiyet olsun????.