Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Dolma

Kuru Dolma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
kuru-dolma.jpg

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı akel pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Pişerken üzerine :
  • Limontuzu, turunç ekşisi, nar ekşisi veya limon hangisini isterseniz (ben turunç ekşisi kullandım göz kararı yarım çay bardağı kadar)
  • 25 tane kuru patlıcan
  • 25 tane kuru biber (tatlı biber kullandım)

Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaynayan suyun içinde kuruluklar 3 4 dk kadar haşlayalım.
  2. Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alalım üzerine soğan sarımsakları doğrayalım.
  3. Salçaları, baharatları ve yağları ekleyip elimizle karıştıralım.
  4. Alta patlıcanları doldurup koyalım üzerine biberleri doldurup pişireceğimiz tencereye dizelim. (büyük olanların içine 2 tatlı kaşığı küçük olanların içine 1. 5 tatlı kaşığı içten koyup hafif yassıltıyoruz)
  5. Üzerine tuz serpelim.
  6. Ekşisini gezdirelim dolma taşımız varsa onu koyup (yoksa tabakta kapatabiliriz) dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ekleyelim.
  7. Kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Kuru dolma yağlı güzel olur yağını isterseniz daha az koyabilirsiniz. Afiyet olsun????.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt