Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Dolma

Kuru Dolma
0
26

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kuru-dolma.jpg

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi (Sumak ekşisi yoksa nar ekşisi ya da 1 tane limonun suyu olabilir)
  • Tuz miktarı salçanıza göre ayarlanır
  • 20-25 arası kuruluk (Biber patlıcan kabak)

Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kuruluklar kaynamış sıcak suda çok yumuşak olamayacak kıvamda haşlanır, süzülüp soğuk sudan geçirilir.
  2. Bir tencerede kaynamış suyun içine yıkadığımız pirinçleri atıp bir tutam tuzla 3, 4 dakika haşlanır.
  3. Doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında kavrulur, içine pirinç hariç tüm malzemeler ilave edilir .
  4. Daha sonra haşladığımız suyunu süzdüğümüz pirinçler de eklenip 1-2 dk kavrulur.
  5. Sonrasında haşladığımız kuruların içleri yarım doldurulup tencereye dizilir.
  6. Üzerine bir miktar zeytinyağı, tuz ve kaynamış su da eklenip orta ateşte pişirilir.
Not: Pişirirken üzerine dolma taşınız yoksa bir tabak kapatabilirsiniz. Suyun ölçüsü dolmaların iki parmak aşağısında olacak şekilde eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşe getirilerek yaklaşık 1 saat pişirilir. Su az gelirse tekrar eklenebilir.

Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,912Mesajlar
29,936Kullanıcılar
cakir18Son üye
Üst Alt