Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Dolma

Kuru Dolma
0
18

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kuru-dolma.jpg

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
İç harcı için;
  • 2 bardak pirinç
  • 2 büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
  • Tuz
  • Ekşi
  • Sıcak su

Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.
  2. Ateşten alıp, soğuk suya atıp, şoklayalım.
  3. Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğuralım.
  4. Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.
  5. Tenceremize tek tek dizelim.
  6. Tuz ve ekşiyi sıcak su ile karıştırıp, dolmalarımızın üzerini geçecek kadar dökelim, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt