Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
- 2 bardak pirinç
- 2 büyük soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Ekşi
- Sıcak su
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.
- Ateşten alıp, soğuk suya atıp, şoklayalım.
- Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğuralım.
- Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.
- Tenceremize tek tek dizelim.
- Tuz ve ekşiyi sıcak su ile karıştırıp, dolmalarımızın üzerini geçecek kadar dökelim, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.