teknolojiuzmani
FD Üye
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 kuru patlıcan (orta ve büyük boy)
- 1 adet soğan (büyük boy)
- 2 diş sarımsak (küçük boy)
- 1, 5 çorba kaşığı sumak
- 1 bardak pirinç (su bardağı)
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- Yarım limon suyu
- Çok az şeker (ben yakıştırıyorum)
- Tuz
- 1 çorba kaşığı salça
- 1tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım bardaktan bir parmak fazla su (su bardağı)
- Yarım bardak sumak suyu (su bardağı)
- Yağ
- Tuz
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar yumuşayana kadar haşlanır.
- Sumak 1buçuk su bardağı sıcak suyla ıslatılır.
- O sırada soğanlar küp küp doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Sonrasında salça eklenir kavrulur yıkanmış pirinç eklenir kavrulur.
- Sonra sumak suyu süzülerek bir bardak eklenir ,limon suyu da eklenir. (kalan sumak suyu sosa eklenecek ).
- Pirinçler kabardıktan sonra patlıcanların içine yarım dolacak şekilde doldurulur.
- Ağızları birbirine bakacak şekilde tencereye dizilir.
- Dolma taşı veya tabak kapanır.
- Üzerine sos malzemeleri karıştırıp dökülür. Kontrollü şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.