
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 10 tane patlıcan 10 tane biber kuru dolmalık
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Yarısı iç harcına yarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler tencereye alınır.
- Üzerini geçecek su koyalım.
- Kaynamaya başlayınca 15 ve 20 dakika kadar haşlayın.
- Biberin durumuna göre biberi tencereden alıp sudan geçirin.
- Patlıcanları da aynı şekilde haşlayın.
- Sonra iç malzemeyi hazırlayalım. Pirinci 1 saat sıcak suda bekletin kıymayı bir kaba alalım soğanı ince ince doğrayın diğer malzemeleri ekleyin karıştırın.
- Haşladığımız biber ve patlıcana iç malzemeden içine koyalım 1 parmak eksik olsun tencereye dizelim.
- Üzerine sos malzemelerini suyla çırpalım.
- Dolmaların üzerine dökelim.
- Üzerini biraz geçsin tabak koyalım altı kısık ateşte 1 buçuk saat pişirin afiyet olsun.