bilgisayarci
FD Üye
![kuru-dolma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/kuru-dolma.jpg)
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kuru biber
- 20 adet kuru patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye 2 litreye yakın su koyup kaynatalım.
- Kaynayan suya ilk olarak biberleri koyup 10 – 15 dakika kadar kaynatalım aynı şekilde patlıcanları da öyle yapalım.
- Yumuşayan biber ve patlıcanların ılık su üzerine döküp bekletelim.
- Daha sonra yıkanmış pirinç üzerine malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan iç harcımızı ilk olarak patlıcanları dolduralım daha sonra biberleri dolduralım ,tencereye yatay şekilde dizelim.
- Bir miktar su ,yarım yemek kaşığı salça ilave edip salçayı eritelim.
- Üzerine 4 yemek kaşığı kadar yağ ekleyip tencerede dizili olan dolmalarımızın üzerine dökelim.
- Üzerine geçecek kadar su olmalı .
- Daha sonra ilk olarak yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim.
- Piştikten 1-2 saat sonra servis edilirse daha güzel oluyor.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı