elektronikci
FD Üye
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 1 ip kuru patlıcan
- 1 ip kuru biber
- Küçük bir lahana
- 4 bardak pirinç
- 2 yemek kaşık limon tuzu
- 4 yemek kaşığı biber salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kasığından biraz fazla karabiber
- 2 su bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı su
- 2 büyük kuru soğan
- 1 baş sarımsak (6-7 diş)
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye su koyalım kaynasın.
- Akabinde içine evvel patlıcanları atalım.
- Tırnağımızı batıralım batıyorsa çıkaralım.
- Akabinde kuru biberleri atalım. Oda tıpkı form tırnak geçecek kıvama gelince onu da çıkaralım.
- Lahanaya da birebir süreç uygulayalım.
- Yıkamış olduğumuz pirinçlere baharatları soğanı sarımsağı yağı ve salçayı da ekleyelim ve suyu ek ederek uygunca karıştıralım.
- Hazırladığımız içi biber ve patlıcan a yarım olucak formda dolduralım lakin çok koymayın ki pirinçler şiştiğinde içinden çıkmasın. Tıpkı biçimde lahanaları da saralım. Meskende yaprakta varsa olur pancar da alıp satıla bilinir isteğe bağlı.
- Üzerine bir tutam tuz bir tutam limon tuzu ekleyelim üstüne dolma taşı koyup üzerini su ile kapatalım. Evvel olağan ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.