Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Dolma

Kuru Dolma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kuru-dolma-10.jpg

Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 ip kuru patlıcan
  • 1 ip kuru biber
  • Küçük bir lahana
  • 4 bardak pirinç
  • 2 yemek kaşık limon tuzu
  • 4 yemek kaşığı biber salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kasığından biraz fazla karabiber
  • 2 su bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (6-7 diş)

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye su koyalım kaynasın.
  2. Akabinde içine evvel patlıcanları atalım.
  3. Tırnağımızı batıralım batıyorsa çıkaralım.
  4. Akabinde kuru biberleri atalım. Oda tıpkı form tırnak geçecek kıvama gelince onu da çıkaralım.
  5. Lahanaya da birebir süreç uygulayalım.
  6. Yıkamış olduğumuz pirinçlere baharatları soğanı sarımsağı yağı ve salçayı da ekleyelim ve suyu ek ederek uygunca karıştıralım.
  7. Hazırladığımız içi biber ve patlıcan a yarım olucak formda dolduralım lakin çok koymayın ki pirinçler şiştiğinde içinden çıkmasın. Tıpkı biçimde lahanaları da saralım. Meskende yaprakta varsa olur pancar da alıp satıla bilinir isteğe bağlı.
  8. Üzerine bir tutam tuz bir tutam limon tuzu ekleyelim üstüne dolma taşı koyup üzerini su ile kapatalım. Evvel olağan ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt