Kuru Domates Ve Hindili Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 paket içim şef krema
- 300 gram hindi göğüs (tavuk göğüste olur)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4/5 adet domates kurusu
- Rendelenmiş kaşar (2 avuç dolusu koydum)
- 1 adet soğan
- 4-5 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2,5 kepçe makarnanın suyu
- Tuz
- Karabiber
Kuru Domates Ve Hindili Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uzun makarnalarımızı kırmadan haşlayalım.
- Derin bir tavanın içerisinde doğradığımız hindi göğsünü ayçiçek yağında kavuralım.
- Daha sonra, üzerine küp küp doğradığımız soğanları atalım ve çabucak gerisinden sarımsaklarımızı atalım.
- İyice kavrulduktan sonra, tereyağını ve salçayı ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra, kaynayan makarna suyumuzdan 2,5 kepçe ek edelim ve gerisinden kremamızı içine boşaltalım.
- Baharatlarımızı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
- Bu sırada kurutulmuş domateslerimizi de uzunlamasına kesip, içine atalım.
- Daha sonra suyunu süzdürdüğümüz makarnayı da içerisine ekleyelim ve homojen olacak biçimde karıştırmaya devam edelim. Afiyet olsuunn.