Kuru Domatesli Baharatlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 1 kase küçük doğranmış kuru domates
- 3 dal ince doğranmış yeşil soğan
- 1/2 (yarım) bağ ince kıyılmış maydanoz
- 1/2 (yarım) ince kıyılmış dereotu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik (ben top kekik kullandım)
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 125 gram oda sıcaklığında sürülebilir tereyağ
- Tuz (kuru domatesiniz çok tuzluysa ona göre ekleyin)
- 2 tatlı kaşığı aktif maya
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet yumurta
Kuru Domatesli Baharatlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, su, süt ve mayayı bir kabın içine alarak karıştırıp yaklaşık 10 dakika köpürerek aktifleşmesini bekliyoruz.
- Üzerine un, yumurta, zeytinyağı, tuzu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz bu işlem 45-60 dakika sürebiliyor. 2 katına çıktıysa tamamdır.
- Hamur mayalanırken bizde iç harcını hazırlıyoruz.
- Tüm malzemeleri karıştırıyoruz sürülebilir kıvama gelene kadar.
- Hamuru kare açıp hazırladığımız harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.
- Hamuru şeritler halinde 2-2,5 santim gibi kesiyoruz ve en üstte harç görünecek şekilde katlıyoruz ve kalıba yanyana diziyoruz.
- Bu şekildede 20-25 dakika mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.