bilgisayarci
FD Üye

Kuru Fasulye Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı tuz
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru fasulye üzerini geçecek kadar su koyularak bir gece evvelce ıslatılır.
- Üzerini geçecek kadar su koyularak 35 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
- Soğuyan fasulye, yumurta, soğan, sarımsak robottan çekilir.
- Çekilen gereçler bir karıştırma kabına alınarak üzerine baharatlar, karbonat, tuz, galeta unu eklenir ve karıştırılır.
- İstediğiniz büyüklükte köfte biçimi verilir.
- Büyük bir teflon tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyularak köftelerin yarısı gerili önlü kızartılır.
- Başka yarısı da tıpkı formda kızartılır.
- Köfteler sos eşliğinde sıcak servis edilir.
- Sos için tüm materyaller karıştırılır. Köftenin yanında servis edilir.
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı