Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 4,5 su bardağı sıcak su
Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeyi akşamdan yıkayın üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve şişmeye bırakın.
- Düdüklü tencereye tereyağını koyun eritin içine ince kıyılmış soğan ekleyin düzgünce kavurun.
- Küçük kuş başı doğranmış etleri ekleyin ve bir mühlet daha kavurun etin suyu çekilince içine biber ve domates salçası da ekleyin bir mühlet daha kavurun.
- Fasulye ve suyunu da ekleyin düdüklünün kapağını kapatın.
- 25 dakika kaynadıktan sonra açın ve tuzunu ekleyin ve 5 dakika ağzı açık kaynatın.