Kuru Fasulyeli Soslu Buğday Yoğurtlama Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı aşurelik buğday
- 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (Arzuya nazaran )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kuru Fasulyeli Soslu Buğday Yoğurtlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Akşamdan yıkayıp suya koyduğumuz buğdayları haşlıyoruz.
- Haşlanan buğdayları suyundan süzelim.
- Üzerine haşlanmış kuru fasulyeyi ek edelim ben hazır fasulye kullandım.
- Patatesleri küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
- Bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz tuzuda attıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine yoğurdunu kaşıkla ortasına koyalım.
- Tavada tereyağı ve sıvı yağını eritip biraz kızdıralım toz biberi koyup ocaktan alalım.
- Sosu yoğurdun üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.