Kuru İç Bakla Salatası (Kıbrıs Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- 6 diş sarımsak
- Yarım demet pazı yada yarım kilo kabak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı sirke yahut 1 adet limon
Kuru İç Bakla Salatası (Kıbrıs Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk bir tencereye baklaların üstünü örtecek kadar su koyun ve orta ateşle haşlamaya bırakın.
- 5 dakika kaynadıktan sonra, suyu değiştirin ve tıpkı ölçüde su ek edip tekrar haşlamaya bırakınız. Kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımı ile alın.
- Kaynayan baklanın içine 3 diş sarımsak ek edin ve baklalar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Pazıyı yahut kabakları başka bir tencerede, üstünü örtecek kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
- Baklaları ve zerzevatları ocaktan alınız ve sularını düzgünce süzüp bir servis kabına koyunuz. Tuz, zeytinyağı, kalan 3 diş sarımsğı sirke yahut limon suyu ek edin ve karıştırın. Dilerseniz sıcak yahut soğuk servis yapılabilir. Şimdiden afiyet olsun!.