Kuru İncirli Cevizli Tarçınlı Biskivili Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kuru incir
- Yarım kilo süt
- 1 su bardağı su
- 1 küçük boy çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su (İnciri pişirmek için )
- 1 küçük kase dövülmüş ceviz
- Araları için:
- 2 paket kakaolu kremalı negro biskivi
Kuru İncirli Cevizli Tarçınlı Biskivili Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirleri küçük küçük doğrayalım 2 su bardağı su ile kısık ateşte kontrol ederek yumuşayana kadar pişirelim.
- Sonra mikser kabına alalım, rondadan geçirelim geçirdikten sonra cevizi tarçını koyup karıştıralım.
- Tencereye incirleri dökelim, üzerine sütü, şekeri, erittiğimiz nişastayı, suyu koyalım bir karıştıralım.
- Ocağın üzerine koyalım orta kıvam alana kadar pişirelim en son vanilyayı katıp karıştıralım ocağı kapatalım.
- Sonra kuplara birer kepçe dökelim, 5 donduktan sonra ortalarına bisküvileri koyalım, sonra yine birer kepçe muhallebiden koyalım tekrar muhallebiden koyalım.
- Birer tekrar bisküvi üzerlerine koyalım, arzuya göre süsleyelim 1 saat soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun.