Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase gün kurusu kayısı
- 7 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 5 adet karanfil
Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Gün kurusu kayısıları sıcak suya ıslatalım 10 dakika bekletelim, sonra güzelce yıkayalım hazır edelim.
- Tencereye su kaynayınca kayısıları, şekeri, tarçın ve karanfili atalım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kayısıları kabarıp yumuşayana kadar pişirelim. Suyu az gelirse meyvesi çok üzere olursa 1 su bardağı su ekleyebiliriz.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım. Soğuk soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.