Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu)

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kuru-kayisi-hosafigun-kurusu.jpg

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kase gün kurusu kayısı
  • 7 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Gün kurusu kayısıları sıcak suya ıslatalım 10 dakika bekletelim, sonra güzelce yıkayalım hazır edelim.
  2. Tencereye su kaynayınca kayısıları, şekeri, tarçın ve karanfili atalım.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kayısıları kabarıp yumuşayana kadar pişirelim. Suyu az gelirse meyvesi çok üzere olursa 1 su bardağı su ekleyebiliriz.
  4. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım. Soğuk soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Şayet hoşafın şekeri az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz. Fakat üstteki ölçülerde tam kıvamında oldu size kalmış artık ☺️
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt