teknolojiuzmani
FD Üye
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuru kayısı
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurukayısılar bir kaba alınır.
- Üzerini geçecek formda kaynar su eklenir yarım saat bekleniir.
- Tavada tereyağı eritilir yumuşayan kayısılar eklenir karıştırılır.
- Ardından şeker eklenir eriyene kadar kavurulur. Suyu eklenir kapak kapatılır suyunu çekene kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınır tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine gezdirilir varsa cevizde çok yakışır üzerine benim yoktu.