Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Resimli Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Yarıın kg kuru kayısı,
1 litre su,
yarım kg şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
200 gram taze kaymak,
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık ici
imageskurukayisitatlisitarifiresimli5ad3fffde9b02
Yapılışı
Kuru kayısıları bol suyla yıkayın Sonra 1 litre suya ekleyin 1 gun bu şekilde bekletin Şeker ilave ederek, 1 saat kaynatın
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin uzerinden alın 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin
Soğuyana dek bekletin Tencerenin icinden cıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın Kayısıların icine bir miktar kaymak ve birer tane fındık ici koyunServis yapın
Afiyet Olsun
Resimli Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Yarıın kg kuru kayısı,
1 litre su,
yarım kg şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
200 gram taze kaymak,
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık ici
imageskurukayisitatlisitarifiresimli5ad3fffde9b02
Yapılışı
Kuru kayısıları bol suyla yıkayın Sonra 1 litre suya ekleyin 1 gun bu şekilde bekletin Şeker ilave ederek, 1 saat kaynatın
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin uzerinden alın 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin
Soğuyana dek bekletin Tencerenin icinden cıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın Kayısıların icine bir miktar kaymak ve birer tane fındık ici koyunServis yapın
Afiyet Olsun