Kuru Kayısı Ve Kuru Üzümlü Fit Toplar Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı fındık yahut ceviz
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı bal
- Hindistan cevizi
Kuru Kayısı Ve Kuru Üzümlü Fit Toplar Tanımı Yapılışı
- Kayısımızı yumuşayana kadar haşlıyoruz üzümlerimizi kaynar suda yarım saat bekletiyoruz.
- Haşlanmış kayısımızı ve beklettiğimiz üzümümüz rondoya koyuyoruz ve öbür gereçleri de ekleyip rondodan çekiyoruz .
- Püre haline gelene kadar rondoda çekelim daha sonra yuvarlak hal verip hindistan cevizine buluyoruz ve 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.