Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Kısır

Kuru Kısır
0
102

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,218
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
27
kuru-kisir.jpg

Kuru Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket ince bulgur köftelik bulgur
  • 2 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Kıvırcık
  • 1 taze limon
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • Tuz
  • Pulbiber

Kuru Kısır Tanımı Yapılışı

  1. Kapaklı bir kabin içine bulguru alıp sıcak şu ile ıslatarak ağzı kapalı halde 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Ocakta yağ ile soğanı pişirip salçaları ekliyoruz. Yemeklik pişme kıvamındayken kapatıyoruz.
  3. Suyu çeken bulgurun üstüne yağlı salçayı döküp yeterlice yediriyoruz (Rengini isteğinize nazaran daha kırmızı seviyorsanız salçayı artırabilirsiniz)
  4. Bulgur soğurken yeşillikleri yeterlice yıkayıp ince ince kıyalım.
  5. Bulgurun uygunca soğuduğundan emin olun ki yeşillikler ölmesin.
  6. Yeşillikleri ve baharatları bulgurun üstüne ekleyerek düzgünce karıştırın.
  7. Limon ve nar eksisi ile lezzet katın.
  8. Bilhassa yaz aylarında içine salatalık domates kısın da turşu dilimleri çok yakışıyor.
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt