Kuru Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket ince bulgur köftelik bulgur
- 2 bardak sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Maydanoz
- Kıvırcık
- 1 taze limon
- 1 yemek kaşığı nar eksisi
- Tuz
- Pulbiber
Kuru Kısır Tanımı Yapılışı
- Kapaklı bir kabin içine bulguru alıp sıcak şu ile ıslatarak ağzı kapalı halde 15 dakika bekletiyoruz.
- Ocakta yağ ile soğanı pişirip salçaları ekliyoruz. Yemeklik pişme kıvamındayken kapatıyoruz.
- Suyu çeken bulgurun üstüne yağlı salçayı döküp yeterlice yediriyoruz (Rengini isteğinize nazaran daha kırmızı seviyorsanız salçayı artırabilirsiniz)
- Bulgur soğurken yeşillikleri yeterlice yıkayıp ince ince kıyalım.
- Bulgurun uygunca soğuduğundan emin olun ki yeşillikler ölmesin.
- Yeşillikleri ve baharatları bulgurun üstüne ekleyerek düzgünce karıştırın.
- Limon ve nar eksisi ile lezzet katın.
- Bilhassa yaz aylarında içine salatalık domates kısın da turşu dilimleri çok yakışıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.